Wij van Dental&Co zijn uw

Experts in
tandheelkunde

Wat we vooraf doen bij Dental & Co

INTAKE CONSULT

Tijdens het intake consult maakt u kennis met onze praktijk. Uw algemene gezondheid wordt besproken, er vindt een mondonderzoek plaatst en om de status van uw gebit nauwkeurig te beoordelen, maken we röntgenfoto’s. Aan de hand van de röntgenfoto’s en onze bevindingen zullen wij uw gebitsituatie zo duidelijk mogelijk maken. Vanzelfsprekend is er volop gelegenheid om vragen te stellen.
Tot slot bespreken wij de planning en de kosten, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Wij vragen u om bij een eerste bezoek onderstaande documenten mee te brengen:

  • Geldig legitimatiebewijs
  • Gegevens van uw zorgverzekeraar
  • Gezondheidsvragenlijst ingevuld en ondertekend
  • Uw patiëntendossier van uw (vorige) tandarts/mondhygiënist

Het beste van onze tandheelkundige

BEHANDELINGEN

Tandheelkunde

Een gezond en mooi gebit is een onderhouden gebit. Graag zien wij u twee maal per jaar voor een periodieke controle om tijdig “problemen” op te sporen. Kleine beginnende gaatjes worden niet gevoeld en kunnen uitmonden tot een groot probleem. Wij zijn dit graag voor.

Tijdens de periodieke controle worden uw slijmvliezen gecontroleerd, kijken we naar het tandvlees, eventuele gebitsslijtage en controleren we uiteraard uw gebit op gaatjes en slechte vullingen die niet meer voldoen.

Eenmaal per twee a drie jaar worden er tijdens de periodieke controle röntgenfoto’s gemaakt ter ondersteuning van de controle.

Vullingen

Indien u last heeft van een caviteit (gaatje) dan zullen wij dit voor u herstellen. Dit doen wij door middel van een witte vulling. We bespreken samen welke behandelmethode voor u haalbaar is en of u eventuele verdoving wenst.

De witte vulling kunt u na de behandeling direct gebruiken. U kunt direct eten en drinken.

Gebitsreiniging (GBT)

Dental & Co is de enige praktijk in ’s-Hertogenbosch die GBT-certified is en daar zijn we enorm trots op! Wij willen het beste voor onze patiënten en dat is GBT.
 GBT staat voor Guided Biofilm Therapy, deze behandeling wordt op de minst ingrijpende manier uitgevoerd, met het hoogste niveau van comfort, veiligheid en efficiëntie.

Uw tanden en kiezen worden gekleurd met een roze vloeistof waarmee tandplaque zichtbaar wordt gemaakt. Zo kunnen wij en u goed zien waar nog tandplaque zit. U krijgt van ons handige tips, waarmee u tandplaque op deze plekken kunt verwijderen.

Vervolgens wordt als eerste stap de airflow gebruikt, dit kun je vergelijken met een kleine hogedruk spuit. Er wordt gebruik gemaakt van water en een speciaal poeder. Deze poeder heeft een zoette smaak door de stof Erythol. Door middel van de combinatie; water, luchtdruk en het poeder wordt de biofilm verstoord. Dit is het laagje dat op je tanden zit wat gaatjes en tandvleesproblemen kan veroorzaken. Tevens verwijdert het ook jong tandsteen en aanslag. Deze manier van behandelen verzekert de patiënt van een pijnloze behandeling.

Als volgt wordt het verhard tandsteen verwijderd met de Piezon no pain EMS. Hierbij komt er warm water vrij i.p.v. koud water wat de gevoeligheid reduceert.
Nadat 99% is gereinigd lopen we alles nog na met de handinstrumenten, om zo zeker te weten dat er niets is achtergebleven.

Door twee maal per jaar uw gebit te laten reinigen verminderd u de kans op ontstoken tandvlees, slechte adem, gaatjes en hart en vaatziektes.

Parodontitis

Parodontitis, we noemen dit ook wel een sluipende moordenaar. Van parodontitis hoeft u niet veel last te hebben. De ontsteking zorgt er namelijk voor dat uw kaakbot geleidelijk afbreekt en u in een ver stadium uw tanden en kiezen kunt verliezen. Ook verhoogt het de kans op hart en vaatziekten.
Tijdens de periodieke controle wordt uw tandvlees altijd opgemeten. Mocht de ruimte tussen uw tand en tandvlees meer dan 5mm zijn dan wordt er een traject gestart. Een gezonde situatie is niet dieper dan 3 mm namelijk.

Bij aanvang van het traject maken we een parodontiumstatus. Dit is een “landkaart” van je gebit. Hierdoor kunnen wij precies in kaart brengen wat de status is van uw gebit en aan de hand hiervan wordt er een behandelplan samengesteld en indien nodig een initiële therapie (diepte reiniging) gestart.

Het doel is om het worteloppervlak van de tand glad te maken. Hierdoor kunnen de vezels zich weer hechten en wordt het ontstekingsproces gestopt. Het afbreken van het kaakbot wordt hierdoor ook gestopt en het risico op verlies van tanden en kiezen.
Meestal wordt deze diepte reiniging in meerdere zittingen uitgevoerd en onder verdoving.

Zes weken na de laatste reiniging is er een tussentijdse beoordeling om te kijken hoe het nu allemaal gaat en hoe het met uw zelfzorg is. Drie maanden na de diepe reiniging wordt er een nieuwe herbeoordeling status gemaakt om te kijken of de therapie heeft aangeslagen en wordt het vervolgtraject besproken en de recall-termijn bepaald.

Let op: bij rokers en een blijvend matige mondhygiëne blijft de progressie van botafbraak voortschrijden en is de behandeling minder effectief!

Composiet facings

Droom jij ook van een mooie, witte glimlach?
 Bij Dental&Co hebben wij verschillende manieren om dit samen te realiseren. Met jouw behandelaar bekijken we wat mogelijk is en welke behandeling het beste bij jouw wensen aansluit. 
Denk je bijvoorbeeld aan composiet facings?
 Ook dit is bij ons mogelijk.

Maak een afspraak voor een esthetisch consult zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Bleken

Bij het bleken van je tanden beginnen we eerst met een consult.
Tijdens dit consult wordt er gekeken of de tanden geschikt zijn om te bleken. Factoren als bloedend tandvlees, slechte conditie van de mond en vullingen op voortanden kunnen een rol spelen bij het bleken. De vullingen bleken namelijk helaas niet mee en kunnen eventueel vervangen worden.

Door koffie, thee, roken etc. kan uw glazuur door de jaren heen verkleuren. Tevens kunnen onveilige bleekproducten en behandelingen uw gebit en mond beschadigen. Laat u tanden dan altijd bleken onder begeleiding van een tandarts of mondhygiënist.

Bij Dental&Co maken we een afdruk van uw gebit. De tandtechnicus maakt er vervolgens een bleeklepel van die enkel op uw gebit past. Dit bitje is van een zachte kunststof gemaakt. Deze draagt u enkele uren per dag of nacht met een blekende gel van het merk Opalescence.

SCHRIJF JE NU IN!

Bij Dental & Co staan we voor persoonlijke aandacht en zorg voor een stralende glimlach. Schrijf je vandaag nog in voor een vlotte afspraakplanning en een zorgeloze tandheelkundige ervaring!

Inschrijfformulier Dental & Co

Bel ons nu!